- Посты
- 2072
- Откуда
- Россия
- С нами с
- 30.11.2011
- Был(а)
- 11.1.2018
|
4#
Автор |
Опубликовано 23.6.2016 08:42:35
* X6 K$ M$ X# E/ h$ f" W
412. Дрождева напитка
7 B$ u& c! k! j# I* I! DМая 50 г, хляб 10 г, захар 20 г, лимон за подправка. Средна порция 250 мл.7 V" t1 k/ P5 c/ x/ r
Химичен състав: Б 8,10, М 0,65, В 22,65, кал. 129.
+ j- w1 [0 N3 r$ N# eХлябът се препича от двете страни. Оставя се да кисне в 250 мл хладка вода 3-4 часа. Прецежда се. Маята се разтрошава и се прибавят прецедената вода и захарта, поставя се на слаб огън (на края на печката). Оставя се на огъня, докато маята започне да кипи, без да възвира течността. Прибавя се сок от лимон. Дрождевата напитка може да се подправи с 50 мл сок от различни плодове.9 }* f5 D! t2 P
413. Квас
0 B% y3 i2 B4 z/ Z0 R0 PМая 20 г, захар 20 г, вода 160 мл. Средна порция 200 мл.
1 X. y6 f7 z% [# QХимичен състав: Б 3,24, М 0,26, В 21,06, кал. 100.& x( X1 _, P, O' |, ~8 O
Маята се размачква със захарта. Прибавя се водата и се налива в бутилка, която се запушва. Оставя се 12 часа да ферментира.8 P7 \' E) x; Y: y- c
; F% B7 @+ x# b5 ~
" [* o/ a+ x+ H% w/ S% G$ VПеревод:Дрожжевой напиток., Z* W8 Z+ m/ ]" Y6 P) v
Дрожжи 50г, хлеб 10 г, сахар 20 г, лимон для подправки.Средняя порция 250 мл
1 ~. y7 H7 y' j- E; d+ L. AХим состав: Б 8,10, М 0,65, В 22,65, кал. 129.
9 t2 W* p$ @8 P8 R+ `Хлеб запекается с двух сторон, Остается киснуть в 250 мл холодной воды 3-4 часа. Процеживается.Дрожжи аскрошить прибавляют процеженной воды с сахаром., ставится на слабом огне, (на краю круга печки.)Остается на огне пока разведенные дрожжи не начнут кипеть, но не позволять выкипеть жидкости. Прибавляется сок от лимона.В дрожжевой напиток можно добавить по вкусу 50 мл сока других плодов по желанию.
! `- i+ Y/ D" ]2 _9 E. Z+ i: }9 V4 v/ M Квас
1 \5 H; H; [9 [! z2 ]' `Дрожжи 20 г, сахар 20 г, вода 160 мл Средняя порция 200 мл.
8 v# B2 K, x6 H$ S4 e. m& c1 x. DХим.состав: Б 3,24, М 0,26, В 21,06, кал. 100.! O1 K- ` a" L6 ]0 o# {
Дрожжи размочить с сахаром.Прибавляется вода и наливается в бутылку , которая окупоривается(наверно резиновой перчаткой, это я добавляю мнение) хОставить 12 часов ферментироваться.
0 C7 h; \2 E7 V+ z
) x1 G' T% c( N; {3 T! {! Q& e. h" _
' C, e0 ]1 k. Z" `7 z) d, a) Z |
|